2019 Bramborová medaile

Zahájen další ročník série turnajů BRAMBOROVÁ MEDAILE ! ! !

Obliba turnajů v Brandýském bowlingovém centru Melicharka neustále stoupá. Po vyhlášení termínu turnaje byla během několika hodin naplněna kapacita turnaje, která je 36 hráčů.

Nás pořadate to samozřejmě velice těší, ale také nás to zavazuje a nutí k neustálému vylepšování podmínek turnaje. Naší snahou je vytvářet dobrou náladu a pohodu na turnji. Daří se nám to také díky štědré podpoře sponzorů, kterým patří veliké poděkování.

Na letošní rok je připraveno několik změn. Rozšiřuje se počet turnajů v roce na pět. Všechny turnaje jsou započítávány do celkové tabulky MELICHRKA CUP. Pro věrné účastníky jsou připraveny zajímavé benefity.

V tomto prvním turnaji letošního roku byly opět vidět krásné výkony a nebyla nouze o zajímavé výsledky.

Už už jsme připravovali pomocný rozstřel hráčů o nejvyšší nához. Protože o tuto metu se dlouho dělili dva hráči s výkonem rovných 200 bodů. Ale Mirek Bareš st. neponechal nic náhodě a v posledním kole překonal dvoustovku podruhé a to výkonem 231 bodů. Takže o majiteli ceny za nejvyšší nához bylo rozhodnuto bez rozstřelu. V ženách si tuto cenu odnesla Miloslava Suchánková za výkon 171 bodů.

Mirek Bareš st. si vysokými náhozy přes 200 bodů zajistil první místo v turnaji. V součtu všech kol dosáhl na 763 bodů.

Ale na našem turnaji se hraje hlavně o “bramborovou medaili”. To znamená, že hráč na čtvrtém místě bere nejvíc. A to dnes dokázal výkonem 637 Petr Kasalický. Blahopřejeme.

Náš turnaj se už tradičně neobejde bez oblíbených losovaných cen. Aby sii hráči, kteří neměli svůj den a nedosáhli k metám nejvyšším odnesli nějaký ten dárek a hezkou vzpomínku. Cen bylo i tentokrát mnoho. Každý druhý si odnesl nějakou tu cenu. Za pozornost stojí dva 5. litrové soudky piva, pánské a dámské hodinky a.j.

“K pořádné oslavě patří pořádný gulášek, pořádné pivo a kvalitní bowling.”

A toho všeho bylo hojně na druhém letošním turnaji naší “Bramborové medaile”.

Zahájení turnaje bylo trochu netradiční, protože hned na úvod se vytvořila dlouhá řada gratulantů a ti všichni srdečně popřáli naší oslavenkyni Květě Šedivé ke krásným narozeninám.

K té řadě gratulantů se přidáváme i my a Květě přejeme ještě mnoho krásných zážitků spolu s námi na bowlingu, k tomu hodně štěstí a zdraví.

Jen co gratulace skončily začalo se hrát. A ouha, hned se rozbila jedna dráha. Po chvilkách netrpělivého čekání jsme bohužel museli začít improvizovat a odehrát turnaj jenom na třech drahách.

Za nás pořadatele žádám tímto o prominutí některých přehmatů, kdy jsme občas na jednu dráhu posílali ve stejný čas dvě trojice. Ale nakonec se vše v žert obrátilo a dobře dopadlo.

Při pohledu na výsledky není překvapením, že na prvních dvou místech se umístili tradiční borci z Neratovic Milan Svoboda a Martin Valda. Na třetí příčku se “vetřel” host až z dalekého Hradce Králové Jarda Dostál. A “zlatou” bramborovou medaili k velkému překvapení, hlavně jeho samotného, získal Milan Brabec.

Ale tak jisté a suverénní to Milan neměl. Jenom 7 kuželek navíc shodil Jarda Dostál a tím mu čtvrté místo uniklo o vlásek. Ještě tenčí vlásek t.j. 5 kuželek na čtvrté místo chybělo Stáně Bezděkové. Zde se ukázal první nadějný výsledek po dlouhých Stániných hodinách tréninku. Jen tak dál, držíme palce !

rozdáváme první slevy

Máme za sebou tři jarní turnaje ze série Melicharka CUPu. Další budou zase až po prázdninách. Ti věrní, kteří se zúčastnili všech tří turnajů, obdrželi 20% slevové poukázky na bowling v BBC Melicharka. Příště už mohou získat 30% slevu.

Ačkoliv turnaj proběhl bez větších komplikací a doufám i v dobré pohodě a veselé náladě, přesto nemohu opomenou jeden fakt. Ne všichni účastníci zaplatili po sobě útratu za konzumaci. V pokladně zbyl ne zcela zanedbatelný dluh. Pokud si někdo uvědomuje, že nezaplatil vše co si objednal, prosím ozvěte se, nebo útratu dojděte zaplatit rovnou do Melicharky.

Sliby se mají plnit (a to nejen o vánocích).

Ano, sliby se mají plnit.

Pořadatel Jirka slíbil již před turnajem, že si každý účastník odnese nějakou cenu. A skutečně slib dodržel. Každý hned na začátku obdržel malé balíčky bombónů na cucání.

Ale na opravdové ceny také došlo. A protože sliby plníme, tak na konec odměníme i hráče, kteří ten den neměli takovou formu, aby se umístili v TOP 10. Losovalo se a ceny nakonec vyšly na každého.

Tento turnaj je věnován vzpomínce na Pepu Šedivého. Vítěz memoriálu dostává putovní pohár, na kterém je uvedeno jeho jméno. Letošním vítězem se stal Pepa Colon.

I v tomto turnaji nebyla nouze o dramatické okamžiky. Jedním z nich byl vynikající výkon Petra Kasalického a Pepy Colona. Oba shodně shodili rekordních 245 kuželek. Pouhá jedna kuželka jim chyběla k vyrovnání rekordu dráhy, kterou drží Milan Svoboda .

Petr i Pepa museli nakonec do rozstřelu, který se štěstím vyhrál Pepa. A tak obdržel cenu za nejvyšší nához.

Oba si odnesli tradiční hrníček s logem turnaje za překonání dvoustovky.

ukončení 3. ročníku

Tento listopadový a poslední letošní turnaj přinesl také několik zajímavých momentů.

3x byla překonána dvoustovka. Ale mimořádné na tom je, že poprvé nejvyšší nához ze všech měla žena. Simona Sobotková (213) překonala i dva muže, kteří tuto dvoustovku také přehodili. Valdu Martina (211) a Colona Josefa (202).

Myslím, že to bylo vůbec poprvé v historii turnajů Bramborová medaile.

Simoně gratulujeme.

pořádáme bowlingové turnaje od roku 2017