2021 Bramborová medaile

Jsou to jen stroje.

Tak přesně tímto heslem se řídil uplynulý turnaj, na který jsme se těšili opravdu dlouho. Nejprve hned po zahájení začala stávkovat čtvrtá dráha, na které jsme nezvládli dokončit ani rozhozy. Trable nicméně dál pokračovaly, asi po dvou hodinách se přidala trojka. Naše odhodlání dohrát turnaj neznalo mezí a byli jsme odhodláni ho dokončit pouze na dvou drahách. Bohužel na začátku čtvrté rundy zvýšila poruchovost nad únosnou míru i druhá dráha a turnaj musel být předčasně ukončen. Do konečného hodnocení byly tedy započítány jen tři rundy. Nic nepomohlo, ani snaha Aničky perfektně připravit dráhy umytím a namazáním už v časných ranních hodinách, za což ji patří opravdu velké poděkování. K turnaji se připojilo i několik nováčků, mezi nimi Petr Urban, Karel Štumpa, Radek Šiplak a Vlasta Piroch. Přivítali jsme mezi námi též navrátilce Karla Křenka.

I přes problémy s drahami padaly slušné náhozy. Pepa Colon nenechal nic náhodě a hned v prvních dvou hrách si zajistil vítězství dvěmi (a jedinými) dvoustovkami. Mezi ženami s náhozem 176 bodů kralovala Míla Suchánková. Jak už bylo řečeno, na prvním místě se umístil Pepa Colon, čímž se stal ročním majitelem putovního poháru memoriálu Pepy Šedivého. Na druhém místě se umístil se slušným vyrovnaným výkonem Milan Brabec, třetí místo zaujal Karel Křenek a naše hlavní ocenění, tedy bramborové čtvrté místo, získal již poněkolikáté Jirka Nápravník. Po rozdání cen v závěru turnaje došlo i na klasické losování, tak nejen vítězové, ale každý z účastníků si něco odnesl.

Tímto vítězům gratulujeme a všem zúčastněným děkujeme za trpělivost s funkčností drah a věříme, že i přes komplikace si všichni užili fajn odpoledne.

pořádáme bowlingové turnaje od roku 2017