2022 Bramborová medaile

Na pohodu

  Tak přesně takto probíhal zahajovací turnaj nového, již šestého ročníku bowlingového turnaje Bramborová Medaile. Tentokrát jsme se přestěhovali do herny v Horních Počernicích v čajovně s bowlingem „Na Pohodu“. A tak to také plánujeme nechat.

  Už tak vydařený turnaj by byl ještě o něco lepší, kdyby se na poslední chvíli neomluvili hráči, za které se bohužel narychlo nenašla náhrada.

  V novém ročníku a v nové herně nebyla nouze o zajímavé výsledky. VYZDVIŽENÍ SI NEJVÍCE ZASLOUŽÍ Petr Kasalický svým osobním i turnajovým rekordem, který činí slušných 254 bodů. Ani ženy se nenechaly zahanbit a za nához 197 bodů si pohár a kafíčko odnesla Míla Suchánková. K samotným výsledkům turnaje – na prvním místě se i díky svému rekordnímu náhozu a vyrovnaným náhozům jednotlivých kol stal Petr Kasalický s bodovým ziskem 769, druhé místo a se ztrátou pouhých 21 bodů obsadil Pepa Colon, třetí příčku si zajistil náhozem 709 bodů Milan Brabec, ale nakonec naší nejcennější trofej, Bramborovou Medaili, si odnesl Martin Valda.

  Všem zúčastněným děkujeme za účast a těšíme se na další setkání na drahách.

                                                                                                           Ať to padá.

zelený strike

   Na druhém turnaji jsme opět zavedli populární hru Zelený strike a jako v minulosti i tentokrát přivedl oživení a napětí do hry. Celkem se rozdalo čtrnáct piv za úspěšné zvládnutí hodu.

   Výkony některých hráčů byly jako na houpačce, ale padaly i dvoustovky. Tentokrát si hrnečky a kávu za nejvyšší nához odnesli Martin Valda (220) a Pavla Buzková (213), blahopřejeme.

   Všem zúčastněným byla představena nová putovní trofej Brambora cup o kterou se bude bojovat vždy celý ročník turnajů Bramborová medaile.

   Na tomto turnaji jsem měl tu čest předat cenu, lahvinku sektu hráči s pořadovým číslem 100, kterým se stala Pavla Kulhánková z Královehradeckého kraje. Tímto ji ještě jednou blahopřejeme a doufáme že se uvidíme i na dalších turnajích.

   Svými výbornými výkony a celkovým náhozem 774 si první místo zajistil Martin Valda, druhou příčku s náhozem 734 Obsadil Karel Křenek, na třetím místě s náhozem 722 skončil Mirek Bareš st., ale naší hlavní trofej Bramborovou medaili získal s náhozem 710 navrátilec Milan Struha. Všem vítězům ještě jednou blahopřejeme. Ani tentokrát nikdo neodešel s prázdnou, i když do naší populární tomboly byly zařazeny pouze dvě ceny, všichni obdrželi lahvinku sektu z limitované edice Bramborové medaile.

Dorazilo Léto

  Léto budiž pochváleno, tak toto rčení neplatí pro bowling. S nárůstem letních teplot se naopak snížila návštěvnost bowlingových heren a i účast hráčů na turnaji, tak  doufám že tato situace je jen dočasná a že ostatní hráči znovu objeví chuť setkávat se s přáteli na dalších turnajích.  Naštěstí se ještě našlo pár nadšenců, přesně dvacet dva, kteří byli ochotni obětovat nedělní odpoledne.

  Turnaji kraloval Pepa Colon, nejvyšším náhozem dne 233 bodu si zajistil mimo jiné i již tradiční dvoustovkový hrneček, výbornou kávu od firmy Kafe Solo, pohárek a diplom. Díky svým vyrovnaným a vysokým výkonům skončil i v celkovém pořadí na prvním místě. Nejvyšší nához v kategorii žen tentokrát dvoustovka překonána nebyla, ale i přes to si ocenění odnesla Markéta Literová s bodovým ziskem 192. Na druhém místě se umístil Milan Brabec s celkovým počtem bodů 774, třetí příčku obsadil Mirek Bareš st. se ziskem 695 bodů. Ale na to hlavní naše umístění tentokrát stačilo 692 bodů Petru Kasalickému.

  Všem oceněným ještě jednou velká gratulace a všem ostatním děkuji za účast.

S nadějí že bude lépe se těším na další turnaj Bramborová Medaile.

ZNOVU STĚHOVÁNÍ.

  Tentokrát do herny Phoenix v Pražských Holešovicích.

  V závěrečném turnaji již šestého ročníku Bramborová medaile bylo opravdu o co hrát, od našich sponsorů jsme tentokrát dostali mnoho krásných a hodnotných cen, například více jak 100 plechovek piva.

  V samotném turnaji se nejvíce dařilo Milanu Brabcovi, který s náhozem 735 bodů přesvědčivě získal první místo , druhou příčku obsadil s náhozem 678 bodů Martin Valda a třetí v pořadí skončil s 670 body Milan Svoboda. Naší hlavní cenu Bramborovou Medaili získal s počtem bodů 669 Josef Colon.

  V tomto turnaji se hrálo i o putovní pohár memoriál Pepy Šedivého který po zásluze získal Milan Brabec. Za vyrovnaný celoroční výkon obdržel Martin Valda putovní trofej Brambora CUP.

  Všem výhercům blahopřejeme a ostatním děkujeme za účast. 

pořádáme bowlingové turnaje od roku 2017