2023 Bramborová medaile

BOWLING ??? Je pro mě vším

  Tak přesně taková parta bowlingových nadšenců se sešla na zahajovacím turnaji sedmého ročníku bowlingového turnaje Bramborová medaile v Pražských Holešovicích v herně Phoenix.

  V samotném turnaji byl opět zaveden Zelený strike,  během hry se třinácti hráčům tento hod podařilo splnit a po zásluze obdrželi okamžitou výhru „pivo“. Na prvním místě se podle předpokladu umístil Pepa Colon s celkovým náhozem 758 bodů a s hrou 238 bodů získal i odměnu pro hráče s nejvyšším náhozem, druhé místo obsadil Milan Svoboda se ziskem 708 bodů a za hru 208 bodů obdržel dvoustovkový hrníček. Třetí místo svým vyrovnaným výkonem získal Martin Valda s bodovým ziskem 703. Ale tu naší hlavní výhru Bramborovou Medaili získal Honza Tománek, který se k bowlingu vrátil po pěti letech. Nejvyšší nához v kategorii žen si odnesla za krásný výkon 177 bodů Adéla Svobodová. Mimořádně došlo i na vyhlášení nejlepšího hráče v ženské kategorii, tuto cenu získala věčná bojovnice za práva žen v bowlingu Markéta Literová. Na závěr došlo i na naší oblíbenou tombolu, takže ani tentokrát nikdo neodešel s prázdnou.

  Všem výhercům blahopřejeme a těšíme se na další setkání na drahách.

Když se daří, tak se daří

  Tuhle proslavenou větu si určitě po druhém letošním turnaji Bramborová Medaile říkala Markéta Literová, které se obzvlášť dařilo v naší soutěži Zelený Strike, kde byla úspěšná celkem 4x. Ale i ostatním se dařilo, o čemž svědčí nejvyšší nához 213 bodů Mirka Bareše st. a nához 210 bodů Míly Suchánkové, za svoje výkony oba obdrželi poháry, kávu a samozřejmě dvoustovkový hrneček. V samotném turnaji první místo obsadil Pepa Colon se 723 body, na druhém místě se umístil Milan Svoboda se 709 body, třetí skončil Mirek Bareš ml. s 662 body, hlavní naší trofej Bramborovou Medaili tentokrát získal Jan Suchánek s výkonem 660 bodů.

  Na závěr opět došlo na naší tombolu, která tentokrát byla ve znamení „Březen – měsíc knihy“. Do závěrečného losování se dostaly i peněžní poukázky do obchodu Sportisimo a pět putovních poukázek na bowling v herně Phoenix.

  Všem hráčům děkuji za účast a těším se na další setkání na draháh.

MILAN SVOBODA ZÍSKAL HLAVNÍ TROFEJ BRAMBOROVOU MEDAILI V KVĚTNOVÉM BOWLINGOVÉM TURNAJI

  Za účasti 28 hráčů se uskutečnil třetí turnaj sedmého ročníku Bramborové Medaile. I tentokrát se odehrály boje na drahách o zelený strike, který se tentokrát podařilo shodit 13x, padla i nějaká dvoustovka, tak si dvoustovkový hrneček v novém provedení za nához 216 bodů odnesl Martin Valda, boužel Markétě Literové chybělo pár bodů k pokoření dvoustovky, ale i tak se ziskem 195 bodů získala trofej za nejvyšší nához. V konečném pořadí na třetím místě skončil nováček turnaje Jirka Páv s náhozem 731 bodů, druhou příčku obsadil Jirka Urban se ziskem 732 bodů, na prvním místě se umístil Martin Valda s 761 body. Naší hlavní trofej Bramborovou Medaili si odnesl Milan Svoboda s 726 body. I tentokrát se vyjímečně vyhlašovala nejlepší hráčka kterou se stala Adéla Svobodová se ziskem 631 bodů.

Všem zúčastněným děkuji za příjemně strávené odpoledne v herně Phoenix a těším se na další setkání na dráze 15.října 2023.

PAVLA PŘEPISUJE HISTORII.

   V sedmém ročníku bowlingového turnaje Bramborová medaile se konečně Pavle Pirochové podařilo zapsat do historie vítězů ženské jméno.

   Zhoršující počasí zahnalo do herny celkem 32 hráčů. Škoda, že i tentokrát se někteří přihlásili a na turnaj bez omluvy nedorazili, protože na soupisce zabírají místo těm hráčům, kteří by se rádi zúčastnili.

   Nyní už ale k výsledkům. Třetí místo obsadila s výkonem 645 bodů Vlaďka Svobodová, na druhém místě se umístil Martin Valda se ziskem 656 bodů a na prvním místě se umístil Milan Svoboda se ziskem 696 bodů. Naší hlavní trofej Bramborovou medaili získala Pavla Pirochová s 617 body. Nejvyšší náhozy získala rodina Svobodová, Vlaďka s 201 body, Milan s 212 body a oba tak obdrželi dvoustovkový hrnek.

 Po roce se opět hrálo o putovní pohár Pepy Šedivého, který si svým výkonem zajistil Milan Svoboda a na rok mu byl propůjčen.

   Všem výhercům blahopřejeme.

Krásné Vánoce a Šťastný nový rok.

   Toto přání zaznělo nesčíslněkrát na posledním bowlingovém turnaji Bramborová medaile letošního již sedmého ročníku. V duchu blížících se vánoc se rozdávaly i ceny při závěrečném vyhlašování výsledků, každý hráč obdržel něco pod stromeček (měkejše) a něco na stromeček. Na turnaji byla opět vysoká účast 34 hráčů, což mě jako pořadatele opravdu moc těší.

   V konečném pořadí se na třetím místě umístil Martin Valda s 690 body, druhé místo obsadil Jiří Páv s 702 body, první příčku získal Milan Svoboda s 760 body, ale hlavní cenu čtvrté místo Bramborovou medaili získal Josef Colon s 689 body. Ceny za nejvyšší nához získali Pavla Pirochová s 196 body a Milan Svoboda s náhozem 231 bodů za což obdržel i dvoustovkový hrneček. Tento turnaj uzavřel i celoroční hru Brambora CUP a putovní trofej obdržel Milan Svoboda. Došlo i na vyhodnocení novinky Zelený strike, tuto cenu získal opět Milan Svoboda hodem sedmi zelených striků během sezony.

   Všem výhercům blahopřeji a ostatním děkuji za účast.

pořádáme bowlingové turnaje od roku 2017