2017 Bramborová medaile

Máme za sebou první turnaj o Bramborovou medaili.

Účast byla nad očekávání výborná. I když z původně přihlášených 32 se nás nakonec sešlo 26. Snaha pořadatelů byla udržet napětí až do konce tak, aby nikdo z účastníků nevěděl, jak je na tom v průběžném pořadí. Takže konečné vyhlašování bylo, alespoň doufám, napínavé.
Vítězem se náhozem 629 nakonec stal Jiří Nápravník z Neratovic, který se umístil na 4. bramborovém místě. Za vítězství obdržel peněžitou odměnu ve výši 1000,- Kč. Jirkovo vítězství bylo opravdu těsné, protože z pátého místa se na něj tlačil Milan Brabec, kterému chyběly pouhé 2 kuželky. Ale i na něj se zespodu dotahoval Mirek Bareš, kterému chybělo na čtvrté místo 8 kuželek.
Na 1. místě se umístil a peněžitou cenu dostal Milan Svoboda, který shodil v součtu nejvíce kuželek (711). Za ním byl ohodnocen další v pořadí Josef Colon (708), který jako jediný pokořil dvoustovku shozených kuželek v jednom kole (204). Jako čtvrtý oceněný z třetího místa byl Mirek Roubínek (659).

Hráči na 1. – 4. místě obdrželi také dárek od sponzora turnaje společnosti CIUR a.s. Hráči umístění na pátém až desátém místě obdrželi odměnu ve výši 100,- Kč

i druhý turnaj se vydařil

Máme za sebou úspěšný druhý turnaj “Bramborová medaile”  
Sešlo se nás tentokrát 19. I teď nebylo konečné pořadí do posledního hodu jasné. Ve hře o čtvrté vítězné místo bylo pořád několik hráčů a to i z řad žen.
Nakonec se překvapení nekonalo, nebo vlastně ano, konalo. Vítězem se překvapivě stal stejný hráč jako v prvním turnaji Jiří Nápravník výkonem (640) bodů. Za vítězství obdržel peněžitou odměnu a dárek od sponzora.

První místo si až v posledním kole vybojoval Josef Colon (703), který v tomto kole hodil rekordních (225). Odsunul tak na druhé místo Milana Brabce (669).

Zvláštní pochvalu zaslouží jediná žena, která se dostala na stupně vítězů na třetí místo a to Hanka Macháčková (649), která ve třetím kole také pokořila dvoustovkovou hranici (203).
Všichni vítězové si odnesli peněžitou odměnu a dárek od sponzora – Bowlingového centra Melicharka. Jménem všech hráčů a pořadatelů tímto sponzorovi děkujeme.

pokračujeme

Děkujeme Všem, kteří se zúčasnili bowlingového turnaje “Bramborová medaile” v Brandýském bowlingovém centru. Věříme, že jste se dobře bavili a že se spolu setkáme i na dalších turnajích.Věříme, že o zábavu jste se vzájemně postarali a strávili jste krásné odpoledne.

Počet přihlášených hráčů na turnaj předčil naše očekávání a trochu vyvolával i malou obavu, jak to časově zvládneme. Vše záleželo na technickém stavu drah a podavačů.Díky nemalému úsilí technika, který se nám celou dobu věnoval, se nakonec podařilo všechny technické potíže překonat a turnaj zdárně odehrát.

Doufáme, že malé komplikace neubraly z Vaší dobré nálady a že to neovlivnilo jednotlivé výkony.

Velice nás potěšila návštěva “skalních” příznivců, ale i nováčků. Dokonce ze vzdálených krajů Kolína a Hradce Králové. Nakonec se ukázalo, že nováčkové se nepřijeli jenom zúčastnit, ale také vyhrávat.První místo za výkon 653 shozených kuželek bral Bouteiller Francoais z Hradce Králové. Druhé a resp. třetí místo brali hráči z Neratovic Roubínek Mirek a Svoboda Milan. Milan dostal také diplom za nejvyšší nához 191.Pro vítězné čtvrté místo si nakonec přijel Meduna Miroslav z Kolína.

první ročník je za námi

Právě jsme dokončili první ročník závěrečným čtvrtým turnajem. A snad můžeme konstatovat, že to byl ročník úspěšný. Díky neúnavné propagaci od hlavního pořadatele Jirky Urbana se vytvořila skupina fanoušků bowlingu, kteří rádi poměří síly mezi sebou a v pohodové náladě se opakovaně na turnaj vrací.

Tento turnaj byl mimořádný také proto, že se přihlásil rekordní počet hráčů a již dva dny před turnajem jsme museli další zájemce odmítat, nebo zařadit do role náhradníků. Nakonec se nás tedy do bowlingového klání pustilo 35.Jako obvykle se bojovalo o hodnotné ceny a peněžité prémie. Hlavně o čtvrté “bramborové” místo, které je na našem turnaji hodnoceno nejvýše.

Tuto cenu získal Josef Colon, první místo již letos podruhé bral Milan Svoboda. Minule první, dnes na druhém místě byl náš kolega a známý s Hradce Králové Francois Boueiller. Třetí místo Milan Brabec.

Mezi prvním a třetím místem byl rozdíl pouho pouhých 12 bodů. Mezi prvními dvěma dokonce jeden bod.Malou odměnou ve formě diplomu a balíčku kávy od sponzora byli odměněni hráči s nejvyšším náhozem. V ženách nejvyšší nához 165 hodila Hana Macháčková. V mužích Milan Svoboda 199.Velice dramatický byl závěr Milanovy hry, kdy potřeboval dohodit jednu kuželku, kterou bohužel minul. Právě ta jedna kuželka mu chyběla na to, aby získal ještě odměnu za shozenou dvoustovku.Dvoustovka tak jako minule odolala a nikdo tuto hranici nepřekonal. Tak snad příště. Chci poděkovat sponzorům našeho turnaje.

pořádáme bowlingové turnaje od roku 2017